Myslivecký den

02.06.2012 09:00

V sobotu 2. června 2012 se uskutečnil už 12. Myslivecký den naší honitby.

Jeho první částí byla střelba na asfaltové terče na střelnici Halda Buštěhrad. V 9 hodin se nás sešlo 21, včetně tradičního hosta Standy Podhory a jednoho hosta mimo soutěž, předsedy střelecké komise OMS Kladno, Ing. Radka Malého. Stříleli jsme po 20 terčích lovecké kolo, baterii a vysokou věž. Obsluhu střelnice opět zajistil Standa Beránek. Počasí vyšlo, jen na vysoké věži bylo slunce na obtíž. 

Jaké byly výsledky? Hodnoceno bylo 20 střelců, jeden v průběhu soutěže odstoupil pro poruchu zbraně. Výsledky dopadly podle očekávání, i když někteří překvapili:

  1. Holoubek Zd. ml.            43 body/3 dvojstřely
  2. Kolenčík J.                        42/3
  3. Kůra J.                                38/2
  4. Slanina M. , Freiberg    36/1
  5. Podhra St.                        35/1
  6. Bartáček                           33/2
  7. Frühauf P.                        33/1
  8. Havlát                               33/0
  9. Holoubek Zd. st.            31/0
  10. Vlasák St.                         26/0 

Pokud bude zájem i na zveřejnění závěru startovního pole, rád doplním. V kategorii žen, které tvořily 15% účastníků, byla první zkušená Zuzana  Frühaufová (celkem 13 bodů), druhá Zuzana Zochová a třetí naše adeptka Šárka Holečková. Fotky můžete vidět na Rajčeti - Myslivecký den.

Odpoledne jsme pokračovali v klubovně Pavla Šmída. Tady už byla účast vyšší, přišly i partnerky některých z nás. Hudbou k poslechu a později i k tanci obohatil program pan Hora. Nejdříve byly vyhlášeny výsledky střeleb a nejlepším předány upomínkové ceny. Letos byl obdarován i náš doyen Zdeněk Holoubek starší. Z ceny měl upřímnou radost. Skokanem roku se stal Standa Podhora, z loňského 11. místa skočil na letošní 5. místo. Je vidět, že důchod mu přinesl klid a životní pohodu, nutnou pro dosahování vrcholných výkonů. Propadákem roku, snad mi zveřejnění promine, se stal Zdeněk Nejedlý. Spadl z 9. na  17. místo. 7

Pak jsme se, myslím, dobře bavili. Všichni přítomní také přispěli podle svých možností na řešení finančních problémů OMS Kladno. Na rožni se otáčela uzená desetikilová krůta a neuzený  krocan. Ten měl 20,5 kg. Ukázalo se, že to bylo nad naše síly. Ale chuťově - výborné.

Myslím, že se myslivecký den vydařil i díky péči Pavla, Stáni a Lucie.
Tak se těšme na příští, snad šťastný XIII. ročník.
Hospodář