Oslava

16.02.2023 18:57

Vážení přátelé, myslivci Honitby Budeč. Hned v úvodu Vám děkuji za to, že jste přišli, někteří i se svými partnery, na oslavu mého životního jubilea. 

A současně na připomenutí mého třicetiletého působení ve funkci mysliveckého hospodáře.Jsou to dva mezníky v mém dosti dlouhém životě. 

Když si ho připomínám jsem rád, že celý můj život je spojen s přírodou a myslivostí. V přírodě, v honitbách a mysliveckých kolektivech jsem strávil nejkrásnější chvíle. A můžu se těšit z toho, že těch posledních třicet let jsem mohl prožít mezi myslivci, se kterými si rozumím, že se nám vyhnuly různé spory a projevy nenávisti, které můžeme vidět v mnohých honitbách kolem nás. 

Je pravda, že naše příroda je negativně poznamenána lidskou činností, častou bezohledností a nekulturností mnoha lidí, kteří si přírody neváží, ničí ji a znečišťují. Přesto v ní stále můžeme pozorovat mnoho krásného a stále se v ní můžeme vyžívat i myslivecky.  

V blízké době na těchto webových stránkách popíši třicetiletý vývoj v naší honitbě a těším se, se na něm budu i nadále podílet. A já, nenapravitelný optimista, pořád ještě doufám, že znovu přijdou lepší časy.

Ještě jednou Vám děkuji za příjemnou atmosféru, která na oslavě 4. února panovala. Jistě k ní přispělo i hezké prostředí v hasičské zbrojnici v Zákolanech a péče rodiny Kolenčíkovy i všech ostatních, kteří se starali o naši obsluhu.

Děkuji také za krásné dary a těším se na další setkávání už v honitbě, která bude vedena nově zvoleným výborem Mysliveckého spolku Budeč.

Přeji mu , aby se práce dařila. My všichni k tomu jistě přispějeme.

"Myslivosti zdar!"

Petr Frühauf

(Podívejte se také do Fotek z naší honitby)